Gemeente Hardenberg vraagt inwoners om hulp bij verbeteren teksten

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven 2022 start de gemeente Hardenberg de actie ‘Snapt u ons?’ De gemeente wil graag van inwoners horen wat zij van de teksten van de gemeente vinden. Zo wil de gemeente haar teksten verbeteren en duidelijker maken voor alle inwoners. Inwoners kunnen hun reactie geven per brief, telefoon of via de website. De actie liep van afgelopen donderdag tot en met 8 oktober 2022.

Sinds februari 2020 is de gemeente Hardenberg aangesloten bij Direct Duidelijk. Dit is een landelijke campagne voor begrijpelijke taal voor overheden. Tot nu toe waren de acties vooral gericht op de medewerkers. Met de actie ‘Snapt u ons?’ wil de gemeente nu graag van inwoners horen of haar teksten duidelijk zijn of hoe de gemeente ze kan verbeteren.

Burgemeester Maarten Offinga (archieffoto) reageert: “We willen dat iedere inwoner onze teksten begrijpt. Of dat nu brieven zijn, e-mails of teksten op onze website. Wij proberen dat zo goed mogelijk te doen. Maar omdat wij gewend zijn om veel met taal en tekst te werken is het best lastig om dat zelf goed te zien. Daarom is het tijd om aan onze inwoners te vragen of we al op de goede weg zijn en wat we nog kunnen verbeteren.”

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten