Vogelgriep vastgesteld in Schuinesloot

In Schuinesloot (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel) is op een eendenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de in totaal ongeveer 60.000 eenden op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

Ook in De Krim (provincie Overijssel) is op een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, werden de kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Verder werd er in het Duitse Laar, op enkele kilometer van de gemeente Hardenberg, op een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, voeren de Duitse autoriteiten de maatregelen in (die ook in Nederland bij een besmetting worden uitgevoerd).

Rond de getroffen bedrijven geldt een beperkingszone van 10 kilometer. In dit gebied gelden per direct maatregelen, waaronder een vervoersverbod. Deze maatregelen gelden ook voor houders van hobbyvogels en producten daarvan.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten