Officieel startmoment Klimaatwinkelstraat in Dalfsen

Wethouder André Schuurman, leden van de werkgroep Centrumplan en Gerard Hoiting, directeur van Roelofs Infra Groep zetten vorige week hun handtekening onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Daarmee gaat de herinrichting van de Prinsenstraat en het Kerkplein een volgende fase in. 

De komende maanden krijgt het ontwerp van de Klimaatwinkelstraat verder vorm en starten de voorbereidingen voor de uitvoering, welke in 2023 plaats moet vinden. Wethouder Schuurman: “Ik ben blij dat we een volgende stap hebben gezet richting het realiseren van een duurzame winkelstraat. Dat dit tot stand gaat komen in samenwerking met verschillende partners, juichen we als gemeente van harte toe.”

In het komende jaar worden de Prinsenstraat en het Kerkplein opnieuw ingericht in een klimaatbestendige vorm. Het moet een gebied worden waar het water bij veel regen makkelijk wegstroomt en in droge perioden langer wordt vastgehouden. Waar in de zomer genoeg verkoeling is door schaduw en waar je fijn kunt verblijven en winkelen tussen het groen. De Klimaatwinkelstraat is een van de projecten die mede mogelijk wordt gemaakt met subsidie vanuit de Regio Deal Zwolle en maakt onderdeel uit van het Centrumplan Dalfsen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten