Mantelzorgwaardering voor Ommense mantelzorgers

Mantelzorgers uit de gemeente Ommen ontvingen vorige week de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Wethouder Alice van den Nieuwboer reikte de eerste mantelzorgwaardering uit.

 

Ieder jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Dankzij de zorg van mantelzorgers is er minder of zelfs geen thuiszorg nodig.

Wethouder Alice van den Nieuwboer overhandigde de eerste mantelzorgwaarderingen aan de heer Van de Kaaden. Van den Nieuwboer: “Ik heb veel waardering voor mantelzorgers. Het verzorgen van naasten is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Mantelzorger ben je uit liefde voor een ander. Wij willen zo de mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet.”

Mantelzorgers konden zich aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Ruim 170 mantelzorgers hebben zich aangemeld. Zij ontvangen een Ommer Cadeaubon, te besteden bij lokale ondernemers. Daarnaast konden zij ook aangeven of zij kaarten voor de voorstelling ‘Liedjes die niet mochten’ wilden ontvangen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten