Hardenberg wil proef met asielzoekerscentrum als normale woonwijk

Zie het asielzoekerscentrum (azc) als een normale woonwijk van de stad Hardenberg. Een wijk waarin iedereen meedoet. Waar bewoners naar elkaar omkijken. Elkaar verder helpen. En zelf verantwoordelijk zijn voor hun toekomst. Die oproep doet het college van B&W van Hardenberg aan het ministerie van Justitie en Veiligheid.

 

Om dat voor elkaar te krijgen, moeten regels en patronen worden losgelaten. Onze burgemeester en wethouders willen hiervoor in het AZC Hardenberg een proef starten. En vragen om de hulp en inzet van het ministerie.

In Hardenberg worden sinds 2016 ruim 700 asielzoekers opgevangen in het AZC Hardenberg. Afgelopen zomer was er onrust door overlast van een groep asielzoekers uit dat azc. Daarom stuurde burgemeester Maarten Offinga een brief naar de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. In de brief beschrijft hij zijn zorgen en ongerustheid. Ook vroeg hij de staatssecretaris om een andere aanpak en een strenger asielbeleid. Hij nodigde de staatssecretaris uit in Hardenberg.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten