H2O Pro, dé waterontharder zonder zout, afvoer en stroom

H2O Pro is een doorbraak tegen kalkaanslag. De keramische waterontharder is een beter en goedkoper alternatief voor zoutontharders en magneetontharders. Er is geen zout nodig, geen afvoer, geen stroom en er wordt niets aan het water toegevoegd.

Dat maakt de H2O Pro keramische waterontharder goedkoop in aanschaf en onderhoud, goed voor de gezondheid en milieuvriendelijk. De mineralen calcium en magnesium, zijn weliswaar goed voor de gezondheid, maar calcium- en magnesiumionen in water zorgen ook voor hinderlijke kalkaanslag.

In de keramische waterontharder H2O Pro bevinden zich keramische parels, dit is het werkzame materiaal waarop heel snel en makkelijk kalkaanslag ontstaat. Kalkaanslag is een opeenhoping van kalkionen die vast zitten op een ondergrond. Het knappe van het werkzame materiaal in de H2O Pro is dat op deze ondergrond wel kalkaanslag ontstaat maar zo slecht hecht dat het na 5 a 10 seconden alweer loslaat. Op dat moment zitten de kalkionen wel vast aan elkaar. Dit noemen we een kristal, oftewel losgekomen kalkaanslag. Losgekomen kalkaanslag gaat niet meer aan andere oppervlaktes vastzitten. Veel mensen herkennen het beeld van losgekomen kalkschilfers of brokjes. Deze zijn vaak tussen de vingers te verpulveren, maar als je het op bijvoorbeeld je aanrecht neerlegt en laat drogen, blijkt dat het niet meer vast gaat zitten en je het zo weg kunt vegen. Dit kristalliseren gebeurt in de H2O Pro zodat de kalk niet meer hecht en net zo makkelijk met het water mee stroomt als de andere mineralen in het water. Het aardige is dat de gezonde mineralen calcium en magnesium gewoon in ons drinkwater aanwezig blijven. Komen deze calcium- en magnesiumkristallen in onze maag, dan duurt het nog geen 2 sec. of ons maagzuur heeft de kristallen alweer opgelost zodat er voor de consumptiekwaliteit van ons buitengewoon goede Nederlandse leidingwater, niets verandert.

De vergelijking met zoutontharders

Zoutontharders zijn weliswaar zeer effectief tegen kalkaanslag omdat deze ionenwisselaars de mineralen calcium en magnesium omwisselen met natrium. Calcium en magnesium worden met veel spoelwater naar het riool afgevoerd en de uit Natriumchloride (keukenzout) gewonnen natrium komt in het leidingwater. Natrium is glad en als dit zichtbaar is op plaatsen waar het water is opgedroogd dan kan dit makkelijk worden weggeveegd. Maar natrium is ook de reden om vooral niet teveel zout in ons eten te gebruiken. Diezelfde natrium zit dan wel in het drinkwater wat uiteraard ook gevolgen heeft voor de smaak van het water. Doordat natrium glad is wordt ook de douchevloer glad en lijkt het of zeep niet van de huid af te spoelen is. Daarbij moet zout op voorraad gehouden worden om de ontharder bij te vullen (zo’n 25kg zout per persoon per jaar). Natriumhoudend water wordt ook afgeraden voor vijvers en aquaria, omdat veel vissen er niet tegen kunnen en het algengroei stimuleert.

Kortom: alles heeft voor- en nadelen en dat ze er bij H2O Pro van overtuigd zijn dat hun duurzame techniek de beste toekomstkansen heeft, lijkt logisch.

Overal te installeren

Doordat de H2O Pro zeer compact is en geen stroom en geen afvoer nodig is, is installeren nooit een probleem. De kosten van deze duurzame oplossing zijn relatief laag. De aanschafprijs voor een huishouden is

€ 675,- . Het installeren doen ze voor € 130,- en wordt binnen max. 3 weken uitgevoerd. Het all-in serviceabonnement van € 6,95 per maand dekt alle kosten aan de H2O Pro, inclusief elke 3 jaar nieuwe keramische parels (het werkzame materiaal).

H2O Pro Coöperatie U.A.
Van Brandenburgstraat 2, Hasselt
t. 085 – 130 39 91
w. www.h2opro.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten