Feestelijk startschot voor bouw Kasteelpark Coevorden

Het startschot voor de aanleg van het Kasteelpark in Coevorden vindt vanavond plaats. Ridders, live middeleeuwse muziek, een optocht van de Markt door de binnenstad naar de Weeshuisweide en het ontsteken van het kanon door wethouder Joop Slomp vormen samen het volgens de gemeente ‘feestelijke programma’ van de middag. Het begint om 16.30 uur.

De Weeshuisweide is het eerste project waarmee ze bouwen aan het Kasteelpark. Hierna volgen nog de Markt, Haven en het Citadelpunt. “Samen vormt het straks een groene inspirerende omgeving waar iedereen de geschiedenis van de stad kan ervaren. Een mooi park waar we aandacht hebben voor de gracht, paden, parkeren, waterhuishouding en bomen. De Weeshuisweide wordt omgetoverd naar een park waar ook kleinschalige evenementen georganiseerd kunnen worden, maar waar je ook lekker kunt spelen en genieten van de zon. De bouwwerkzaamheden starten begin februari en naar verwachting zijn deze eind juni afgerond.”

Voor de jongste inwoners van de gemeente Coevorden is er een kleurplaat gemaakt door Herman Roozen. Op de kleurplaat is het kasteel afgebeeld met haar bewoners, ridder Rudolf met vrouw en hond. De kleurplaten zijn op basisscholen in Coevorden en omgeving verspreid en kunnen afgehaald worden bij de lokale ondernemers in de binnenstad van Coevorden.
Voor alle deelnemers die de kleurplaat inleveren is er een prijs, namelijk een toegangskaartje voor Speelparadijs Cowboy & Indianen in Coevorden.

Inleveren kan vandaag. Dit kan vanaf 17.00 uur op de Weeshuisweide.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten