Ommen en Vechtdal Wonen willen woningaanbod impuls geven

De gemeente Ommen en Vechtdal Wonen willen dit jaar starten met de bouw van vijftig flexwoningen aan de Sportlaan in Ommen. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een thuis.

 

De woningen blijven maximaal vijftien jaar op deze plek staan. Door de bouw van deze flexwoningen krijgt het woningaanbod een impuls en verkorten we de wachtlijst voor andere woningzoekenden.

De woningmarkt in Nederland is oververhit. Ook in Ommen is de vraag naar woningen vele malen groter dan het aanbod. Met de geplande nieuwbouw in Vlierlanden en Haven Oost komen er extra woningen bij, maar de vraag naar woningen blijft nog steeds groot. En tegelijkertijd groeien de wachtlijsten voor huurwoningen.

Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning is het op dit moment vrijwel onmogelijk om een woning te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar hebben wel dringend een woning nodig. Daarom zoeken gemeente Ommen en Vechtdal Wonen naar nieuwe oplossingen, zoals de bouw van tijdelijke woningen, ook wel flexwoningen genoemd. De gemeente Ommen heeft eind 2022 vanuit het Rijk een subsidie ontvangen om de bouw van deze flexwoningen mogelijk te maken.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten