Samenwerken aan de brede welvaart in de gemeente Coevorden

Recent werd bekend dat het Rijk dertig miljoen euro toekent voor de regio Zuid- en Oost-Drenthe. Het biedt daarmee de mogelijkheid om verder te werken aan brede welvaart voor de inwoners in deze regio.

 

Burgemeester Renze Bergsma: “Om de komende jaren de achterstand op de brede welvaart in onze regio verder te kunnen inhalen is de nieuwe Regiodeal broodnodig. Ik ben dan ook heel blij met de toekenning voor de komende vier jaar.” Met het huidige programma Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe is de samenwerking tussen regio en Rijk effectief gebleken.

 

In de gemeente Coevorden is bijvoorbeeld gestart met een verkenning om in de wijk Tuindorp duurzame en betaalbare woningen in een gezonde en toegankelijke leefomgeving te realiseren.

Ook zijn we samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners, waaronder BOKD en maatschappelijk welzijn, aan de slag met de vitaliteit van onze dorpen. Welke voorzieningen zijn belangrijk voor de verschillende soorten kernen? Binnen het project gaan we ontdekken welke elementen in meerdere dorpen werken, zodat we deze kunnen overdragen aan andere dorpen en gemeenten.

Het project New Jobportunities 2.0 is gericht op de arbeidsmarkt in het Nederlands-Duitse grensgebied. Doelgroep is de zogeheten groep Nuggers (niet-uitkerings-gerechtigden). Zij zijn bij uitstek gemotiveerd om weer aan het werk te gaan. Vanuit de behoefte van onder meer werkgevers uit de maakindustrie, de zorgsector en de ICT-branche, zetten ze zich in voor de toetreding van herintreders op de arbeidsmarkt.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten