Drukte bij banenmarkt in Coevordense wijk Ossehaar

Veel Oekraïense vluchtelingen willen graag aan het werk. Annelies van Dijk en Jannelien Abbing, beiden werkzaam bij het team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden, sloegen de handen ineen. Zij organiseren banenmarkten en brengen zo werkzoekenden en werkgevers bij elkaar.

 

De banenmarkt bij de opvanglocatie in de wijk Ossehaar in Coevorden werd volgens een gemeentelijk bericht ‘enorm goed’ bezocht. De gangen stonden vol met Oekraïners op zoek naar een baan. Er waren vier werkgevers waarbij ze terecht konden. Eén daarvan was Twente Personeelsdiensten uit Wierden. Lynn Maassen en Lukasz Cyran waren een middagje druk met de werkzoekenden.

“We zijn op zoek naar Oekraïense mensen die de Engelse taal spreken”, aldus Lynn. “We hebben voor hen banen bij een industriële wasserij in de buurt van Coevorden. Omdat we heel wat mensen hebben gesproken zit een match er zeker in!”

Wat hielp bij de gesprekken is het feit dat Lukasz, behalve Nederlands en Engels, ook Pools spreekt. “Als ik in mijn Poolse accent praat, kunnen de Oekraïners mij verstaan. En andersom. Dat helpt wel bij de gesprekken.”

Er worden regelmatig banenmarkten georganiseerd. Wilt u zich als werkgever aanmelden? Dat kan via oekraine-werk@coevorden.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies of Jannelien via 15 0524.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten