Opvanglocatie vluchtelingen Ossehaar C in Coevorden opent deuren voor wijkbewoners

Het eerste deel van de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op Ossehaar C in Coevorden is zo goed als klaar, zo meldt betreffende gemeente. De vluchtelingen worden opgevangen in tijdelijke woonunits. De eerste tien units zijn nu klaar.

 

De overige dertig units worden stap voor stap bijgeplaatst. In samenwerking met woningcorporatie Domesta biedt de gemeente hiermee zo’n 120 vluchtelingen huisvesting. Op het terrein komt ook een voorzieningengebouw waar de vluchtelingen bij elkaar kunnen komen. Komende zaterdag staan de deuren van de locatie tussen 10.00 en 12.00 uur open voor omwonenden en iedereen die geïnteresseerd is om een kijkje te nemen.

Half april startten de voorbereidingen voor de plaatsing van de tijdelijke gebouwen. Er moest het nodige grondwerk gebeuren. Bestrating en leidingen werden aangelegd. Half mei leverde Ela Container de eerste woonunits. Aannemers, installateurs en medewerkers van de gemeente Coevorden en Domesta werkten op volle kracht. Zij maakten de woonunits klaar voor gebruik. De units die er nu staan, worden naar verwachting kort na 18 juni aan de VRD (Veiligheidsregio Drenthe) vrijgegeven voor ontvangst van de vluchtelingen.

Door de enorme schaarste en lange levertijden van bouwmaterialen was het lastig om de tijdelijke woningen binnen zo’n korte tijd klaar te krijgen. Dankzij de snelle actie van de lokale aannemers, installateurs en de netbeheerder is dit toch gelukt. Enexis sponsorde bovendien de aanleg van een extra trafohuis. Ook voor de inrichting van de units was er een mooie bijdrage. Locatiemanager Gea Hoogeveen van Domesta: “Kringloopwinkels Kringelz, de Snuffelgans en het Buurthuuske stelden voor een gereduceerd tarief spullen beschikbaar. Afgelopen week bezorgden zij onder andere kopjes, borden, glazen, bestek en babybedjes voor de vluchtelingen. Vrijwilligers hielpen om de inrichting van de woonunits klaar voor gebruik te maken.”

Zaterdag 18 juni kunnen belangstellenden ook kennismaken met de locatiemanagers. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen. “Ook is er iemand van het Steunpunt Vrijwilligers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden voor als u straks als vrijwilliger de helpende hand wilt bieden.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten