Erik Holties nieuwe wethouder gemeente Coevorden

Erik Holties is vanaf vorige week officieel de nieuwe wethouder voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) in de gemeente Coevorden. Na bijna 25 jaar makelaar te zijn geweest een flinke carrièreswitch. De 53-jarige inwoner van Oosterhesselen kijkt er naar uit. “Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan het nog mooier maken van de gemeente. Ik ga ervoor.”

Erik Holties in een notendop: hij is geboren in Zweeloo, verhuisde kort naar Emmen, maar woont al sinds 1996 in Oosterhesselen. Holties is getrouwd met Renate en heeft twee kinderen. ‘’Ik ben de trotse en blije vader van Thomas van 16 en Matthijs van 12.” Erik is dol op sport en was jarenlang voetbalscheidsrechter op het hoogste amateurniveau. Hij volgde de HEAO en werd makelaar. Sinds 2015 was Holties, met tussenpozen vanwege ziekte, raadslid voor BBC2014. Dinsdagavond 21 maart werd hij geïnstalleerd als wethouder.

Het bestuur van BBC2014 was helder: na het vertrek van Bea Meppelink werd de voorkeur gegeven aan een wethouder uit de eigen gelederen. Raadslid Holties werd voorgedragen. De Oosterhesseler vroeg twee weken bedenktijd, zo vertelt hij op de gemeentelijke website. ‘’Ik heb die tijd gebruikt om een aantal mensen die mij goed kennen te vragen hoe zij er tegenaan kijken. Er kwamen bij mij ook best wat emoties los.”
Het was niet voor het eerst dat Holties nadacht over het wethouderschap. Toen vorig jaar na de gemeenteraadsverkiezingen duidelijk werd dat BBC2014 een tweede wethouder zou gaan leveren, schoot het al door zijn hoofd. ‘’Maar ik was op dat moment nog niet in balans. Ik heb in 2016 kanker gehad, die in 2021 helaas terugkeerde. Het heeft mijn rugzak wat groter gemaakt.”

Nu een jaar later de mogelijkheid zich opnieuw aandiende, wilde Holties deze kans alsnog grijpen. “Hoe vaak krijg je deze kans? Ik dacht: ik ga het gewoon doen. Ik wil mijzelf graag ontplooien.”
De nieuwbakken wethouder voelt gezonde spanning. Hij ziet het als een soort examen. Tegelijkertijd heeft hij er 100 procent vertrouwen in dat het goed gaat komen. “Ik heb geen dubbele agenda. Ik wil er zijn voor de gemeente Coevorden en daar ga ik echt mijn best voor doen. Ik heb er zin in.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten