Aftrap Drents Doortrappenseizoen in Coevorden

“De zon schijnt weer vaker en de dagen zijn langer; ideaal om lekker te gaan fietsen.” Donderdag 6 april is het fietsseizoen van start gegaan met allerlei ‘gezellige activiteiten’. Wethouder Erik Holties trapte in de gemeente Coevorden het Doortrappen-seizoen af samen met Stichting Duofietsen bij woonzorgcentrum De Schoel in Sleen.

Stichting Duofietsen gemeente Coevorden heeft als doel ouderen en mensen met een beperking die graag fietsen, maar dit zelf niet meer kunnen, in de gelegenheid te stellen om met een vrijwilliger samen te fietsen op een duofiets. Dit project kan helpen een sociaal isolement te voorkomen. De deelnemer en de vrijwilliger zitten, in tegenstelling tot een tandem, naast elkaar. De fiets is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor is het ‘meetrappen’ van de deelnemer niet noodzakelijk.

Stichting Duofietsen Coevorden heeft in de gemeente Coevorden startplaatsen in Sleen, Dalen, Aalden/Zweeloo en Oosterhesselen. Per startplaats is er een werkgroep die zorgt voor werving van deelnemers en vrijwilligers en de organisatie van de fietstochten. Het streven is om twee keer per week, bij goed weer, een middag met twee of drie fietsen een rondje van 15 tot 20 km te fietsen. Onderweg is er altijd tijd voor koffie en thee.

Doortrappen Drenthe helpt en stimuleert om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Het programma van Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende leuke en leerzame (fiets) activiteiten, die op lokaal niveau worden aangeboden in samenwerking met Drentse gemeenten.

 

Meer informatie is te zien op de website van Doortrappen Drenthe.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten