Hardenberg doet mee aan NK Tegelwippen

De gemeente Hardenberg doet dit jaar mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In deze landelijke wedstrijd strijden gemeentes tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen (denk aan planten, bloemen, enzovoort). 

Dit jaar is het NK Tegelwippen van maart tot en met oktober. Verschillende gemeenten gaan de strijd aan om het grootste aantal tegels uit tuinen te halen. Inwoners mogen op drie data hun tuintegels en straatstenen gratis inleveren op 15 april, 6 mei en 2 september, bij respectievelijk de gemeentewerf in Harderberg, de gemeentewerf in Dedemsvaart en dezelfde werf in Hardenberg. Tijden zijn op beide locaties hetzelfde, van 9.00 tot 12.00 uur.

 

In ruil voor het inleveren van de stenen ontvangt men een plantje. Deelnemers moeten zich aanmelden via een link op de gemeentelijke website van Hardenberg.

 

Het weer wordt steeds extremer. Hogere temperaturen, droogte, veel regen en overstromingen. Door tegels te vervangen voor groen verlagen ze hittestress. “Het is daarom belangrijk dat we onze omgeving en ons gedrag zo aanpassen dat we de gevolgen van extreem weer beter kunnen opvangen”, zegt wethouder Alwin te Rietstap. “Een groenere omgeving helpt om beter met extreem weer om te gaan. De gemeenteraad van Hardenberg heeft extra geld beschikbaar om de komende jaren de gemeente te vergroenen. Met het NK Tegelwippen laten we zien dat iedereen iets kan doen. Samen maken we het verschil.”

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten