Dalfsen verlengt termijn van opvanglocaties vluchtelingen

De gemeente Dalfsen heeft vorige week besloten de noodopvang op de locatie Hof van Dalfsen te verlengen tot maart 2025. Op deze locatie worden Oekraïense vluchtelingen, asielzoekers en statushouders opgevangen. De verwachting bestaat dat de crisisnoodopvang van asielzoekers in de loop van dit jaar afgebouwd kan worden. Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen blijft deze locatie noodzakelijk. Het gaat op deze locatie om maximaal 50 opvangplaatsen.

Ook de opvang van Oekraïense vluchtelingen op Vechtdalcamping Het Tolhuis wordt verlengd. Op deze locatie kunnen de 110 Oekraïense vluchtelingen nog zes maanden verblijven.

Met verlenging van de termijn voor het in stand houden van deze opvanglocaties neemt de gemeente een belangrijk aandeel in de regionale opdracht tot het realiseren van crisisnoodopvang voor asielzoekers en het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

“Helaas moet we concluderen dat de nood nog steeds hoog is om statushouders, asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Nu de mogelijkheid er is om te kunnen verlengen, hebben we deze als gemeente benut,” aldus burgemeester Erica van Lente. “Ik blijf daarnaast trots op en dankbaar voor al die inwoners die vrijwillig een steentje bijdragen om deze tijdelijke inwoners zich thuis te laten voelen in onze gemeente.”

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten