Integrale bedrijvencontroles gemeente Dalfsen

De gemeente Dalfsen, de omgevingsdienst IJsselland en de politie controleerden afgelopen week enkele bedrijven in de gemeente.

 

Deze controle maakt deel uit van een groter project, waarbij verschillende gemeenten en het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra) Oost-Nederland meer zicht willen krijgen op wat er speelt binnen de gemeente. Met als doel de leefbaarheid en veiligheid te verhogen en ondermijnende criminaliteit te voorkomen.

Burgemeester Erica van Lente reageert op de gemeentelijke website: “Door de gehouden controles hebben we een completer en beter beeld gekregen van de bedrijven(terreinen) in Nieuwleusen en Dalfsen. Daarnaast informeerden we ondernemers over veiligheid en leefbaarheid. We willen ervoor zorgen dat zij weten waar ze op moeten letten om ondermijnende criminaliteit te voorkomen.”

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit effect heet ondermijning. “Daarover zijn we tijdens de controles met ondernemers in gesprek gegaan”, vervolgt burgemeester Van Lente. “Ik wil daarbij extra benadrukken dat het niet betekent dat bedrijven die we controleren verdacht worden van ondermijnende criminaliteit.” Afgelopen maart waren er ook integrale bedrijvencontroles en in de toekomst gaan er vaker dergelijke controles plaatsvinden bij bedrijven binnen de gemeente.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten