MONO-les bij Kindcentrum De Koningsberger

Leerlingen van groep 7 en 8 van Kindcentrum De Koningsberger in Bergentheim kregen vrijdag een zogeheten MONO-les. Deze les werd gegeven door Bureau Kragten voor de provincie Overijssel. Wethouder Alwin te Rietstap was namens de gemeente Hardenberg te gast bij deze les.

MONO staat voor ‘ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van een mobiele telefoon’. “We moedigen onze jonge inwoners aan om onderweg te gaan, zonder met iets anders bezig te zijn. Daarvoor is de MONO-campagne ‘Stop weg – Stap op!’ gestart. Samen aan de slag voor een veiligere gemeente”, aldus een tekst op de gemeentelijke website.

 

Het moet een gewoonte worden dat je je telefoon in je tas laat als je deelneemt aan het verkeer. Daar werkt de gemeente graag aan mee. Het aanleren van dat goede gedrag is hard nodig. Maar liefst 68 procent van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt doordat een wandelaar, fietser of autorijder afgeleid is. De mobiele telefoon is hierbij één van de belangrijkste factoren. Dat moet anders.

De basisschoolkinderen zijn actief aan de slag te gegaan met de campagne ‘Stop weg – Stap op!’. Ze kregen als herinnering aan hun afspraak een sleutelhanger mee. En een zelf versierde geurhanger voor hun ouders. Zodat ook zij weten van de afspraak ‘Wij rijden MONO in het verkeer’.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten