Start Nationale Sportweek bij obs de Vlinderhof in Noord-Sleen

Ook in Coevorden is de Nationale Sportweek van start gegaan. Maandag startten sportwethouder Joop Slomp en buurtsportcoach Rick Piek dit initiatief van sportkoepel NOC*NSF Nationale Sportweek. Zij deden dat samen met de kinderen en leerkrachten bij obs de Vlinderhof in Noord-Sleen.

 

 

Bij aanvang van de schooldag liepen de kinderen van deze basisschool de zogenaamde Daily Mile; samen met de buurtsportcoach een rondje van ruim anderhalve kilometer rennen. De naam zegt het al. De bedoeling is om dit dagelijks te doen waarmee je de schooldag actief begint. De Daily Mile in Noord-Sleen is ook de aftrap van de Beweegchallenge.

De Beweegchallenge werd vorig jaar, tijdens de Nationale Sportweek, ook georganiseerd. Het enthousiasme was toen groot. In totaal deden in de gemeente Coevorden 16 scholen, 73 klassen en 1524 leerlingen eraan mee. Het gemiddelde van het aantal leerlingen dat vijf dagen per week fietsend of wandelend naar school kwam lag op 66 procent.

Nu wordt de ‘challenge’ dus wegens succes geprolongeerd. De uitdaging is om van 18 tot en met 23 september zoveel mogelijk kinderen op de fiets of wandelend naar school te laten komen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten