Kampioenen gehuldigd

Bij Voltigevereniging TOP Anevelde werden het B-team en solorijder Rik Bierling Nederlands kampioen. Wethouder Martijn Breukelman feliciteerde het B-team en Bierling met deze bijzondere prestatie.

 

Sanne Houkes, Isa van Dijk, Ella Rieks, Britt Vedelaar, Fabien Kieft, Mae Jannink en Fabienne Conijn en trainsters Maureen Hekert en Yara Zomer deden mee aan vier wedstrijden om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen. In de tussenstand stonden ze eerste. Maar dat moesten ze op het NK nog wel waarmaken.

 

Daarbij spelen verschillende zaken mee. Niet alleen de voltigeurs moeten het goed doen, maar ook Escobar, het paard, speelt een belangrijke rol. Er deden in deze klasse negen teams mee aan het NK. Het B-team van TOP Anevelde werd, met een paar kleine foutjes, ruim eerste in het klassement.

 

Rik Bierling voltigeert al meer dan tien jaar. Nadat hij een aantal jaren niet meer de motivatie had om mee te doen aan wedstijden, startte hij dit jaar weer. Met succes; hij werd twee keer eerste bij internationale wedstrijden en won ook het Nederlands kampioenschap. Zijn droom is om volgend jaar mee te kunnen doen aan het WK in Bern. Om daar te voltigeren op het hoogste niveau en mee te doen met de besten van de wereld.

 

Wethouder Martijn Breukelman huldigde de sporters in het gemeentehuis voor hun bijzondere prestaties. En wenste ze veel succes met hun verdere sportieve activiteiten.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten