Groene subsidie vanaf februari 2024 in Hardenberg

Het klimaat verandert en dit zorgt voor andere weersomstandigheden. Bijvoorbeeld hevige regenbuien, hitte en droogte. Om de omgeving hier beter tegen te beschermen, kan men zelf groen aanleggen en regenwater opvangen. Vanaf februari 2024 kunnen inwoners hiervoor bij de gemeente Hardenberg subsidie aanvragen. Dit staat te lezen op de gemeentelijke website.

Onze omgeving is nog niet aangepast op lange droge periodes en flinke regenbuien. Door de bebouwde kom te vergroenen, groene daken aan te leggen en regenwater op te slaan, zorgen we voor een woonomgeving die beter bestand is tegen het veranderende klimaat. Ook zorgt het voor meer diversiteit aan planten en dieren. Alle tuinen en daken van de gemeente Hardenberg vormen samen een groot oppervlakte.

“Zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde gemeente, is dus iets wat ons allemaal aan gaat. Vanaf februari 2024 kunnen inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties gebruik maken van de groene subsidie. Zo ontvangt u net dat extra zetje in de rug. Wanneer u één of meer van deze maatregelen toepast, kunt u subsidie aanvragen.”

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten