Meldpunt ondermijning en mensenhandel gestart in Hardenberg

Inwoners die een vermoeden hebben van ondermijning of mensenhandel, kunnen dit melden bij de gemeente.  De gemeente Hardenberg is gestart met een meldpunt.

 

Bij ondermijning maken criminelen voor hun activiteiten in de onderwereld gebruik van de bovenwereld. Ook mensenhandel is een vorm van ondermijning. Daarbij gaat het om arbeidsuitbuiting, seksuele uitbuiting of criminele uitbuiting. Burgemeester Maarten Offinga (archieffoto): “Door goed op te letten, zijn onze inwoners een extra paar ogen en oren van de politie. Om het voor inwoners zo makkelijk mogelijk te maken een melding doen, hebben we het Meldpunt Ondermijning en Mensenhandel geopend.”

Ondermijnende criminaliteit is op het eerste oog onzichtbaar. Criminelen beginnen een bedrijf, huren een pand of vragen een vergunning aan. Ze maken ook gebruik van legale diensten in de ‘bovenwereld’. Hiermee maken ze hun criminele activiteiten in de onderwereld mogelijk. De criminelen verbergen in hun pand bijvoorbeeld een drugslab of hennepkwekerij. Of ze wassen geld wit via een bedrijf.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten