Uitkijktoren bij Loozensche Linie in handen gemeente

De gemeente Hardenberg heeft de uitkijktoren bij de Loozense Linie overgenomen van Staatsbosbeheer. Hiermee blijft de toren behouden voor inwoners en toeristen, zo staat te lezen op de gemeentelijke website.

 

De toren is twee jaar gesloten geweest. Voordat de uitkijktoren weer open kan, is eerst groot onderhoud nodig. Deze werkzaamheden worden ‘zo snel mogelijk’ opgestart.

“We zijn blij dat we er met eigenaar Staatsbosbeheer uit zijn gekomen”, vertelt wethouder Werner ten Kate. “De uitkijktoren staat namelijk op een unieke historische plek: bij de overblijfselen van de Loozensche Linie, een verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon. En op een unieke toeristische plek vlakbij het pontje over de Vecht. Door de lift is de uitkijktoren ook toegankelijk voor minder-validen. Daarmee is de uitkijktoren zelf ook uniek. De toren is twee jaar niet gebruikt en moet dus flink opgeknapt worden. Daarom hebben we de toren van Staatsbosbeheer overgenomen voor het symbolische bedrag van 1 euro.”

Er wordt zo snel mogelijk gestart met de herstel-/onderhoudswerkzaamheden. Als de uitkijktoren weer open kan voor publiek, dan maakt de gemeente dat bekend via de gebruikelijke kanalen zoals weekblad De Toren en social media.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten