Tijdelijke noodopvanglocatie asielzoekers in Loozen blijft open

Er zijn nog steeds te weinig opvangplekken voor asielzoekers in Nederland. Daarom blijft de tijdelijke noodopvanglocatie voor kansrijke asielzoekers en statushouders op bungalowpark De Roskamp in Loozen open. Dat heeft het college van B&W besloten. Op De Roskamp vangt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nu tijdelijk honderd mensen op.

 

Het COA gebruikt bungalowpark De Roskamp in Loozen sinds november 2022 als tijdelijke noodopvanglocatie voor honderd kansrijke asielzoekers en statushouders. De tijdelijke noodopvang in Loozen zou in eerste instantie een jaar duren.

Er zijn in Nederland nog steeds te weinig plekken om alle asielzoekers op te kunnen vangen. Het Rijk doet een beroep op provincies en gemeenten om voor extra opvangplekken te zorgen. Ook de gemeente Hardenberg heeft daarom nog steeds een opgave om extra noodopvangplekken te regelen.

 

Onder die omstandigheden vindt het college van B&W het niet passend om na 21 november te stoppen met de tijdelijke noodopvang, zo staat te lezen op de gemeentelijke website. “Het college heeft na gesprekken met de omwonenden een zorgvuldige afweging gemaakt en besloten om door te gaan met de tijdelijke noodopvang in Loozen.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten