Kunstgrasvelden Nieuwleusen en Lemelerveld geopend

De gerenoveerde kunstgrasvelden in Nieuwleusen en Lemelerveld en het nieuwe kunstgrasveld in Nieuwleusen werden eerder deze maand officieel geopend. Voorzitters Erwin van Leussen (SV Nieuwleusen), Michiel Smudde (USV) en wethouder Jan Uitslag gaven het startsein voor de ingebruikname van de velden. Dit deden ze bij de verbindingspoort naast het gezamenlijk te gebruiken kunstgrasveld van USV en SV Nieuwleusen. 

Eind 2022 stelde de gemeenteraad 2 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van kunstgrasvelden bij SV Nieuwleusen en VV Lemelerveld. Van dit bedrag werd ook een gezamenlijk extra kunstgrasveld voor USV en SV Nieuwleusen in de kern Nieuwleusen gerealiseerd door het omzetten van een natuurgrasveld in een kunstgrasveld. Bij alle velden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke infill met kurk+. Inmiddels werkt aannemer Antea Sport aan de afronding van de werkzaamheden.

Wethouder Jan Uitslag is blij dat de werkzaamheden inmiddels zo ver zijn gevorderd dat de officiële opening kon plaatsvinden: “De aanleg en realisatie vroegen het nodige en afrondende werkzaamheden vinden nog plaats, maar complimenten voor de wijze hoe de betrokken voetbalverenigingen in de afgelopen periode zich hebben geschikt en zijn omgegaan met de overlast. We hopen dat er veel sportplezier beleefd mag gaan worden op de velden.” Ook markeert de ingebruikname van de verbindingspoort het begin van het gezamenlijke gebruik van het kunstgrasveld van USV en SV Nieuwleusen. Dit op basis van de ondertekende overeenkomst met gemaakte basisafspraken.

Over de eerste ervaringen zijn de voorzitters eensgezind. Het is een enorme vooruitgang in vergelijking tot wat er lag en ze zijn blij dat ze weer jaren vooruit kunnen. “De sportparken liggen er weer prachtig bij”, aldus de voorzitters.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten