‘Vechtdalconcert in teken van het Songfestival’

Op zaterdag 6 juni a.s. wordt alweer voor de achtste keer het Vechtdalconcert georganiseerd. Dit jaar hebben Rotary Ommen Dedemsvaart en  Rotary Hardenberg wederom  de handen in elkaar geslagen om hier samen weer een groot succes van te maken.  Het Vechtdalconcert heeft in de afgelopen jaar een goede naam opgebouwd en is ieder jaar uitverkocht.  

‘Na het grote succes van het musicalprogramma  en het thema van het Nederlandse Lied  zijn we ook dit jaar weer op zoek gegaan naar een bijzonder, aansprekend thema’ vertelt Aline Hofstee. ‘En dat hebben we gevonden in  het  Songfestival, helemaal actueel op dit moment, ook al heeft Trijntje de finale helaas niet gehaald’.
‘Iedereen kent  het  fenomeen  Songfestival  het biedt een prachtig repertoire aan herkenbare liedjes’, vult Elly Berkel aan. ‘ Natuurlijk komen vele Nederlandse inzendingen aan bod. Liedjes uit de oude doos van bijvoorbeeld Corry Brokken, Teddy Scholten, Anneke Grönloh en Conny van den Bos. Maar ook veel liedjes met een bijzonder verhaal, zoals Frizzle Sizzle, Joan Franka, Sieneke en natuurlijk de Toppers.

Ook de hits van Anouk en de Common Linnets komen voorbij, evenals de vele hits die het Songfestival internationaal heeft opgeleverd voor bijvoorbeeld ABBA, Johnny Logan en vele anderen. De liedjes zullen worden vertolkt door diverse artiesten, waaronder Tony Neef en Linda Wagemakers, die natuurlijk zelf namens Nederland heeft deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival’.

Het Vechtdalconcert is een benefietconcert, de opbrengst is dus bestemd voor een goed doel. ‘Het goede doel van het Vechtdalconcert 2015 is de MINKE stichting ’ vertelt Janine van Braam. ‘De MINKE Stichting helpt bij het ontwikkelen van waardigheid, gemeenschapsgevoel en zelfvoorziening in achtergestelde gebieden in Honduras. De stichting probeert deze doelen te bereiken door de bevolking te helpen met het verkrijgen van toegang tot onderwijs en de verbetering van het onderwijsniveau. Sinds de oprichting in het voorjaar van 2003 richt de Stichting zich op de leefgemeenschap van El Pital, een dorp aan de noordoost kust van Honduras.  Omdat er korte lijnen zijn weten we zeker dat er niets aan de strijkstok blijft hangen en dat is fijn om te weten’.

Op dit moment zijn er nog enkele kaarten voor het concert verkrijgbaar. De kaarten zijn te bestellen via www.vechtdalconcert.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten