Klaas Smid burgemeester Noordenveld

Klaas Smid (54) is de nieuwe burgemeester van de gemeente Noordenveld. Smid is nu nog wethouder in Ommen. Hij volgt Hans van der Laan op die bijna 15 jaar burgemeester in Noordenveld was.

 

Net als Van der Laan is Smid van de PvdA. Smid was eerder wethouder en locoburgemeester in Hoogeveen. Ook was hij bestuurder bij het recreatieschap Drenthe en vervulde hij bestuurlijke functies in onderwijs en zorg. Smid begint in november 2015.

 

In de gemeenteraad van Noordenveld zijn de reacties over de aanstaande benoeming van Klaas Smid als burgemeester enthousiast. “Een mensenmens,” zegt Anne Doornbos (PvdA) die de aanstaande PvdA-burgemeester al langer kent van de PvdA en van de vereniging van Drentse gemeenten. “Ik weet zeker dat hij staat te trappelen om te beginnen.”

 

“Geen vrouw en weer een PvdA-er,” klonk het op de publieke tribune toen de voorgenomen benoeming van Smid bekend werd gemaakt tijdens een speciale raadsvergadering. Henk Koekkoek van Lijst Groen Noordenveld vindt de politieke kleur en sekse niet zo relevant. “We hebben gekeken naar de beste kandidaat. Er hebben 43 kandidaten gesolliciteerd, daar zaten maar weinig vrouwen bij.” Koekkoek denkt dat de ervaren Smid een belangrijke rol kan spelen in de coaching van de wethouders in de gemeente. “Dat is misschien wel nuttig in een college dat niet altijd weet wat het moet.”

 

Ellen van der Haven, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, zegt bij de selectie van de kandidaat de wens van de bewoners in het achterhoofd gehouden te hebben. “Ze willen een echte burgervader. Wij denken dat Smid dat is. We hebben iemand nodig die kan samenwerken, ook omdat we hier op het snijpunt van Groningen, Drenthe en Friesland zitten. Een netwerkende verbinder dus.”

 

Bron: Dagblad van het Noorden

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten