Foto: Robert Bril

Noordelijke tracé N340 lijkt stap dichterbij te komen

Nee, hij heeft de fles nog niet geopend, maar de fles kreeg hij spontaan aangeboden toen het nieuws van de provincie uitkwam. Het gaat ze niet lukken om de besparing van 100 miljoen te realiseren.

 

En zo gaat de soap rondom de N340, de Hessenweg gewoon door. Waar een Tweede Kamer allang een parlementaire enquête aan de broek zou hebben hangen, lijkt de provincie vrij baan te hebben om de tragedie rondom de besluitvorming door te zetten. Ondertussen is er al voor bijna €50 miljoen aan woningen en gronden aangekocht en de provincie is weer terug bij af.

 

De heer Scherpenkate, sinds 2010 de aanvoerder van het noordelijke tracé, heeft altijd in zijn plan geloofd: “Die noordelijke variant gaat er komen, is het nu niet, dan over enkele tientallen jaren!”, aldus een nog steeds niet uitgebluste aanvoerder die nu in eens weer zijn plan een stap dichterbij ziet komen “De PVV dient morgen een motie in dat alle mogelijke varianten weer bekeken moeten worden en de gemeente Dalfsen stuurt ook aan op een nieuw onderzoek.” Allemaal tekenen aan de wand dat het “Plan Scherpenkate” uit het stof wordt gehaald op het provinciehuis en weer op de vergadertafel komt te liggen.

 

Volgens Scherpenkate zijn er ook in het provinciehuis geen tegenstanders meer, er zit een nieuwe ploeg met nieuwe inzichten en dat brengt de noordelijke variant weer bespreekbaar. “De kern van mijn plan is 100% goed”, aldus Scherpenkate, “Tot op vandaag heeft nog nooit iemand dit plan onderuit kunnen halen”. Scherpenkate benoemd nog snel 2 zaken. De gevolgen van  fijnstof, welke gevaarlijker is dan asbest, wordt onderschat. Daarom moet je de N377 en de N340 niet door bebouwd gebied laten lopen. En om af te sluiten meld Scherpenkate dat niemand er op zit te wachten om van het ene verkeerslicht naar de andere rotonde te rijden, dat is wat het huidige plan zal brengen. Ook niet onaardig om te vermelden is dat de noordelijke variant voor €160 miljoen voorziet in een 4-baansweg in plaats van een 2-baans weg met alle obstakels van dien.

 

Voor alsnog blijven de omwonenden en betrokken partijen nog een lange tijd in onzekerheid. Er is nog geen licht aan de horizon voor de Hessenwegsoap, sterker nog, het lijkt er op dat alle opties, behalve de nieuwe aansluiting op de A28 tot en met de spoortunnel, weer helemaal open liggen. Het wordt vervolgd…

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten