Foto: Robert Bril

Wordt er nog dit jaar gekozen voor noordelijke variant N340?

Gisteren tijdens de vergadering op het provinciehuis heeft de motie van de PVV het niet gehaald, maar de partijen doen zeker geen kleine stap richting het noordelijke tracé.

 

CDA, VVD en D66 drongen er op aan om toch de noordelijke variant, plan Scherpenkate, serieus te nemen. Daarom is er gisteren besloten om een kostenberaming voor het noordelijke tracé te maken.

 

De heer Scherpenkate was natuurlijk zeer blij dat zijn plan weer uit de kast wordt getrokken, maar voegt er meteen wat aan toe. “Dit plan is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor de volksgezondheid, de natuur en de leefomgeving!” Volgens Scherpenkate moet de beslissing dus niet alleen afhangen van de kosten, maar ook van de inhoud. Om dit kracht bij te zetten gaat hij op 26 augustus weer inspreken om ook deze kant van zijn zelf uitgezette tracé toe te lichten.

 

In september zou de beraming voor het plan Scherpenkate gereed moeten zijn en zoals de plannen er nu liggen zou er in december al een keuze gemaakt kunnen worden welk plan de voorkeur krijgt. Er liggen dan 2 keuzes: Doorgaan met de huidige plannen of uitvoering van plan Scherpenkate. Maar de geschiedenis van de Overijsselse politiek leert ons dat we niet al onze hoop moeten vestigen op december…dat kan natuurlijk ietsje later worden.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten