Honden verplicht aangelijnd langs Noordelijke Vechtoever

Het college van B&W in Ommen heeft het gebied langs de Noordelijke Vechtoever bij het centrum van Ommen definitief aangewezen als gebied waar hondenbezitters verplicht zijn hun viervoeter aan te lijnen. Het was binnen de bebouwde kom van Ommen al verplicht om honden op de openbare weg aan te lijnen. Deze verplichting geldt nu ook voor het gehele gebied langs de Noordelijke Vechtoever.

Dit betekent dat ook op de wandelpaden langs de haven en het deel van het Noordelijke Vechtoever dat buiten de bebouwde kom ligt honden moeten zijn aangelijnd. Het aanlijngebod wordt met borden kenbaar gemaakt. In de gemeentelijke regelgeving is al geregeld dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond moeten opruimen. Dit geldt ook voor het gebied langs de Noordelijke Vechtoever.

Het gebied langs de Noordelijke Vechtoever ligt tussen het gebied aan de oostkant van de Hessel Mulertbrug en de Ommer Mars, aan de zijde van Markt. Dit gebied is in 2015 opnieuw ingericht met het aanleggen van een passantenhaven. Dankzij wandelpaden, een plein én een boulevard langs de Vecht, kan het gebied optimaal beleefd worden en worden de Vecht en de stad met elkaar verbonden.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten