Ouderenzorg Saxenburgh Groep paraat met hitteplan

De ijsmiddag van de Saxenburgh Groep op 30 juni bij Woonzorgcentrum Nijenhagen in Ommen had niet beter gepland kunnen zijn. Veel bewoners en mensen uit de buurt lieten zich het ijs goed smaken. Het sluit dan ook precies aan bij de maatregelen uit het hitteprotocol, dat de Saxenburgh Groep heeft laten ingaan voor haar ouderenzorglocaties.

 

Eindelijk barst de zomer dan los, met zonovergoten dagen en hoge temperaturen. Voor heel veel mensen is het genieten geblazen. Het tropische weer heeft ook een keerzijde, met name voor ouderen. Zij lopen een groter risico op bijvoorbeeld uitdroging. Zij ervaren minder snel het gevoel van dorst, terwijl het juist belangrijk is om goed te drinken. De medewerkers van de Saxenburgh Groep van de negen locaties voor ouderenzorg in Hardenberg, Coevorden en Ommen letten bij deze hoge temperaturen daarom extra op hun bewoners.

 
Zij bieden hen meer drinken aan, de regel is tussen de 1,5 en 2 liter op een hete dag. Dit is niet alleen water, maar ook soep of bouillon om het zoutverlies vanwege transpireren te compenseren. Ook zal de warmte in de locaties zoveel mogelijk worden bestreden door zonwering op tijd neer te laten en gordijnen te sluiten, ramen ’s avonds open te zetten en extra ventilatoren te plaatsen. Daar waar koeling is, blijven ramen en deuren gesloten. De activiteiten worden aangepast aan de weersomstandigheden. De behandelend artsen zijn extra alert op met name het functioneren van nieren en hart en longen.

 

Tropische temperaturen of niet, de medewerkers van de Saxenburgh Groep staan helemaal klaar voor alle cliënten. Daar hoort ook een ijsje bij op z’n tijd. Dat is niet alleen lekker en verfrissend, het past ook binnen de hittemaatregelen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten