Carbage Run-deelnemer uit Ommen verlamd na ernstig ongeluk

Een deelnemer aan de jaarlijkse Carbage Run is vorige week dinsdag zwaargewond geraakt tijdens een ernstig ongeval met meerdere deelnemende auto’s. De jongen uit Ommen heeft een dwarslaesie opgelopen en ligt nog in een ziekenhuis in Groot-Brittannië.

 
Het ongeluk gebeurde toen een van de deelnemende auto’s achterop een andere deelnemer klapte. De jongen uit Ommen bevond zich in de voorste wagen. De familie van het slachtoffer bevestigt dat de jongen vrijwel zeker de rest van zijn leven verlamd zal blijven. De andere deelnemers die bij dit ongeval betrokken waren, zijn niet gewond geraakt.

 

De politie in Groot-Brittannië is nog bezig met het technisch onderzoek naar de exacte oorzaak. Beide auto’s zijn total loss, maar het is al wel duidelijk dat er geen technische mankementen zijn geconstateerd.

 

De Carbage Run is een jaarlijks terugkerend evenement waarin honderden oude auto’s een toertocht rijden. Doel is om met auto’s van minder dan 500 euro de route te volbrengen en onderweg opdrachten uit te voeren. Alle deelnemende auto’s zijn verplicht APK-gekeurd. Vorige week startte de 14e editie van de Carbage Run met 542 deelnemende auto’s in Gorkum en de rit eindigde afgelopen vrijdag in het Schotse Aberdeen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten