Foto: Dook van Gils

HVO zeer enthousiast over eerste koopzondag

De Handelsvereniging Ommen is zeer te spreken over de eerste koopzondag in Ommen. Naar schatting 20.000 bezoekers vonden massaal de weg naar de lokale winkeliers, die ongekend hoge omzetten draaiden. Deze zomer volgen nog drie koopzondagen in Ommen.
 
“Het was één groot feest”, jubelt Peter Klein Heerenbrink, voorzitter van de Handelsvereniging Ommen. “Maandag heb ik een rondje gemaakt langs de winkeliers die zondag open waren. Ze zijn allemaal zeer tevreden met de omzet. Sommige winkels zijn compleet door de voorraad heen en kunnen alles opnieuw bestellen.”

 

Van alle bezoekers was zo’n 90% toerist, schat Klein Heerenbrink. “In Ommen barst het van de campings. De gasten daar kunnen zaterdags vanaf 15.00 uur inchecken, maar vaak gaan ze de eerste dag niet direct veel doen. Het is voor de toeristen heel belangrijk als er dan op zondag wel van alles te doen is.”

 

De Handelsvereniging vindt wel dat de koopzondagen beperkt moeten blijven tot het hoogseizoen. “Het heeft geen zin om in november of februari open te gaan”, legt Klein Heerenbrink uit. “In het hoogseizoen acht zondagen open om de toeristen zoveel mogelijk tegemoet te komen. Daarbuiten hooguit incidenteel een keer, wanneer Kerst bijvoorbeeld op maandag en dinsdag valt.”

 

Komende zondag staat de tweede koopzondag in Ommen op het programma. Dan zal ook de Scapino open gaan. Daar lukte het afgelopen week niet om voldoende personeel op de been te brengen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten