OZC 1 speelt tegen Eagles A1 (1-5)

Afgelopen zaterdag is er een oefenwedstrijd tegen GA Eagles afgewerkt. Omdat de geelhemden geen bekerwedstrijd op het programma hadden staan, was dit een goed alternatief. Vooraf was moeilijk in te schatten wat voor ochtend het ging worden.

Afgelopen zaterdag is er een oefenwedstrijd tegen GA Eagles afgewerkt. Omdat de geelhemden geen bekerwedstrijd op het programma hadden staan, was dit een goed alternatief. Vooraf was moeilijk in te schatten wat voor ochtend het ging worden. Het was namelijk een onbekende tegenstander. Een laatste test in een competitievoorbereiding, waarin wisselvallig is gepresteerd.

Toen er omstreeks 11 uur werd afgetrapt op het zonovergoten hoofdveld werd meteen duidelijk dat het een andere tegenstander was dan OZC normaliter gewend is. Het lukte dan ook maar amper om van eigen helft af te komen. Herhaaldelijke pogingen om op te bouwen werden doeltreffend bestreden door de Eagles, waardoor OZC al vroeg in de wedstrijd vaak in de problemen kwam. De jonge tegenstanders maakten dankbaar gebruik van het onwennige spel van de geelhemden en wisten de eerste helft vijf keer te scoren. Daartegenover stonden slechts een aantal speldenprikken van met name Nicky van Rijn, die een aantal keer goed werd bediend door Dennis ter Burg.

De tweede helft veranderde het spelbeeld aanzienlijk. Het lukte OZC beter om verdedigend in de duels te komen. Ook lukte het om de bal langer in de ploeg te houden, waardoor er meer rust in het spel kwam. De Eagles kwamen er zo nu en dan nog goed door, maar waren niet meer in staat om Rico Magsino te passeren. In de staart van de wedstrijd wist OZC nog een aantal keer gevaarlijk uit de verdedigende stelling te komen. Waar er in eerste instantie enige kans werden gemist, was het Dennis ter Burg die de akelige nul wist te veranderen in een iets meer dragelijke een.

Terugkijkend op de oefencampagne kan gesteld worden dat deze enigszins wisselvallig is verlopen. Desalniettemin is er wel een bepaalde lijn in het spel gekomen. Daaruit spreekt vertrouwen richting de eerste competitiewedstrijd, die op zaterdag 5 september om 14.30 uur zal worden afgewerkt op sportpark Westbroek!

Artikel delen:
Gerelateerde berichten