USV wint van Mariënberg

Door de 1-0 overwinning op Mariënberg is USV overtuigend poulewinnaar geworden in de voorronde van de beker. Alle drie wedstrijden werden winnend afgesloten en dat moet het team van coach Theo van ‘t Zand het nodige vertrouwen voor een goede competitiestart geven.


De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden tegen zaterdag 3e-klasser Mariënberg was redelijk gelijkopgaand. Rick Timmerman was in de eerste helft voor de thuisploeg het dichtst bij de openingstreffer maar zijn schot werd onder de lat fraait weggetikt door de doelman van de gasten.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Mariënberg probeerde meer druk op de defensie van USV te zetten maar in de omschakeling kwamen de blauwwitten er een aantal keren razendsnel uit. Ron Meijerink kreeg na een uur spelen een unieke kans om de score te openen maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Rick Timmerman was hierna ook dicht bij een doelpunt maar zijn schot miste kracht. Toch was hij wel degene die ervoor zorgde dat USV in de 86e minuut een penalty toegewezen kreeg. Binnen het strafschopgebied werd hij onreglementair gestuit. Penaltykiller Sander Schaeffer hield het hoofd koel en benutte de de strafschop feilloos, 1-0. In de slotminuten zag Mariënberg geen kans meer om tot scoren te komen.

Zondag staat de volgende krachtmeting voor USV op het programma. In de openingswedstrijd van het seizoen komt OVC ’21 uit Ommen op bezoek in Nieuwleusen. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter Pot.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten