Unieke musea startpunt stadswandelingen

In de maand september staan er weer stadswandelingen op de agenda van Natuurlijk Ommen. Deze worden georganiseerd door Natuurlijk Ommen. De unieke musea die Ommen kent, het Streekmuseum Ommen en het Nationaal Tinnen Figuren Museum, werken mee. De Historische Kring Ommen is rijk aan historische informatie en verleent eveneens medewerking.


Het is interessant om de stadswandeling mee te maken onder leiding van één van de stadsgidsen. Sjack Postma, Harry Woertink en Jan van der Bent uit Ommen verzorgen de stadswandelingen en weten veel te vertellen over Ommen.

Aansluitend bezoek
Deelnemers aan de stadswandeling kunnen eenvoudig aansluitend een bezoek brengen aan één van de museums. In het Streekmuseum Ommen vind je veel historische informatie over Ommen. In het Nationaal Tinnen Figuren Museum is een collectie van tinnen figuren te zien die nergens anders in de Benelux te vinden is.

De Historische Stadswandelingen Ommen starten donderdags vanaf het Streekmuseum en zaterdags vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Aanmelden kan via 088-5551480 of via hetaanmeldformulier op natuurlijkommen.nl

Vertrek vanaf het Streekmuseum Ommen op donderdagen: 3, 10, 17 en 24 september.

Vertrek vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum op zaterdagen: 5, 12, 19 en 26 september.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten