Ommenaren exposeren in het Tinnen Figuren Museum

Ommer schilders en keramisten exposeren in het Tinnen Figuren Museum van 10 januari t/m 15 maart 2015 Na de Koninklijke Kerstversieringen, nemen nu vier Ommer vrouwen het Tinnen Figuren Museum over

 

Linda van Erk, Hester Jans-Molenberg, Loeki Leeuwerik en Hetty Overdijk. Vier vrouwen die zich in vier totaal verschillende stijlen en technieken artistiek uitdrukken.

 

Linda van Erk maakt realistische stillevens in olieverf, terwijl Hester Jans haar talent juist verwerkelijkt in de subtiele techniek van het aquarelleren met zijn haast tere transparantie. De schilderijen van Linda zijn heel tastbaar, die van Hester meer vluchtig. Toch schilderen de vrouwen allebei op een heel gedetailleerde wijze. Laag voor laag bouwen zij hun werken op, waarbij licht een prominente rol speelt in hun compositie en algehele sfeer.
Hester maakt af en toe ook uitstapjes naar grafiet, pastelkrijt en acrylverf.

 

Hetty Overwijk wordt al een jaar of tien gefascineerd door de mogelijkheden die klei haar biedt. Het liefst maakt zij vrouwen in allerlei soorten en maten. Zij gebruikt vrolijke kleuren en ook verwerkt zij graag humor in haar werk.

 

Loeki Leeuwerik toont in deze expositie beelden van dieren en van vrouwen, geassocieerd aan of met dieren. Haar beelden zijn van keramiek, neolith of brons. Beelden van haar zijn ook te zien in de openbare ruimte van Ommen: ‘Brighida’, de beschermheilige van Ommen staat in het stadhuis, haar paneel “Komen, Zijn, Gaan” hangt op het Varsenerplein en haar beeld van Reinier Paping staat recht voor het Tinnen Figuren Museum (nu tijdelijk in depot vanwege de herinrichting van de Vechtoevers).

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten