Politieactie in Dalfsen: 97 keer te snel in 2 uur

Op de Leemculeweg in Dalfsen heeft de politie donderdag bij een bewustwordingsactie maar liefst 97 snelheidsovertredingen geconstateerd in twee uur tijd. Buurtbewoners klaagden geregeld over hardrijders op deze weg. Snelheden van 70 km/h zouden volgens bewoners geen uitzondering zijn op dit stuk waar slechts 30 km/h is toegestaan.

De politie besloot naar aanleiding van de klachten te controleren op snelheid. Dat gebeurde tussen 16:00 uur en 18:00 uur. De snelheden van passerende auto’s werd, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en enkele buurtbewoners, gemeten met laserapparatuur.

“Ons doel was om automobilisten bewust te maken van hun gereden snelheid en de daarbij behorende langere remweg”, aldus de Politie Dalfsen. “In totaal hebben wij in deze twee uur 97 overtredingen van de maximumsnelheid geconstateerd, waarbij de hoogst gemeten snelheid 65 km/h bedroeg.”

Alle overtreders kregen een waarschuwing en tevens een folder uitgereikt, waarin wordt uitgelegd wat de remweg is bij bepaalde snelheden. De automobilisten die zich wel aan de snelheid hielden, kregen een sleutelhanger uitgedeeld als beloning.

“De komende tijd zullen wij de snelheden op deze weg met regelmaat blijven controleren”, laat de politie weten. “Donderdag bleef het voor iedereen bij een waarschuwing, maar forse overtredingen kunnen de komende tijd wel ‘beloond’ worden met een boete.”

En deze kunnen aardig oplopen, want bij een overtreding van 20 km/h te hard kost de boete al gauw zo’n 247 euro. “Wij kunnen ons goed voorstellen dat je je geld wel beter kunt besteden, dus ons advies is: houd je aan de aangegeven maximumsnelheid”, aldus de politie.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten