Student Alfa-college in de race voor titel mbo Uitblinker 2015

Student Nathan Bakker, tot voor kort inwoner van Dedemsvaart, is al uitblinker van het Alfa-college, maar hij maakt nu kans om de titel MBO uitblinker van Nederland in de wacht te slepen. Hiervoor moet hij zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Hij kan uw stem dus goed gebruiken! Stemmen kan nog tot en met maandag 12 oktober via www.ditismbo.nl.

Uit de tien Uitblinkers met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury de top drie. Deze top drie strijdt samen met de winnaar van de wildcard om de felbegeerde titel mbo Uitblinker 2015 en een bedrag van €2500,- te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Op donderdag 15 oktober presenteren zij zichtzelf tijdens het Uitblinkersgala in Nijkerk. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

Nathan volgt de opleiding Ontwerpend Meubelmaker op het Alfa-college in Groningen. Hij maakt een goede kans. Minister Bussemaker van Onderwijs vermeldde Nathan en zijn bedrijf Windfall Woodshop als duurzaam voorbeeld voor de samenleving. Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college en juryvoorzitter bij de uitblinkerverkiezing van het Alfa-college, roemde de combinatie van vakmanschap en maatschappelijk ondernemerschap.

“Nathan heeft laten zien dat hij een mbo-toptalent is. Wij hebben hem gekozen om zijn gedrevenheid, ambities en maatschappelijke bijdrage via zijn eigen bedrijf. Zo werkt Nathan met gerecyclede materialen, geheel milieuvriendelijk.” Ook won hij al de Alfa-college Ondernemers Award eind april.

Creatief en duurzaam
Je merkt aan alles dat Nathan met veel liefde mooie, milieuvriendelijke en duurzame producten maakt van (afval)hout. Hij betrekt zijn hout van de firma Noest in Dedemsvaart, waar hij is opgegroeid, tot voor kort woonde en waar zijn houtwerkplaats is. Soms gebruikt hij er ook andere materialen bij en dit levert bijzondere combinaties op. Hij is creatief en ondernemend en deze eigenschappen heeft hij samengebracht in zijn eigen bedrijf Windfall Woodshop.

Nathan: “Mijn ambitie is succesvol ondernemen op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Daarom gebruik ik bijvoorbeeld het afvalhout en zonnepanelen om de werkplaats te verwarmen. Daarnaast zijn alle producten ambachtelijk gemaakt, van zelf gekapt, gezaagd en gedroogd hout!”. De welbekende Tuinen van Mien Ruys waren ook een ware bron van inspiratie voor hem.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten