Thema kinderboekenweek ‘raar maar waar’

Woensdagmiddag 7 oktober gaat de Kinderboekenweek in Ommen van start. De middag, die bedoeld is voor kinderen van groep 5 tot en met 8, eindigt om 16.30 uur. Gratis kaarten voor deze middag zijn te reserveren via www.bibliotheekommen.nl of te krijgen bij de klantenservice van de Bibliotheek Ommen. Deze is elke werkdag open vanaf 14.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Het thema dit jaar is ‘Raar maar waar’. In de Bibliotheek klinkt om 14.15 uur het startschot. Leerlingen van OBS Het Palet hebben een openingsact gemaakt, de inhoud is nog een verrassing, maar zal zeker feestelijk zijn. Daarna wordt de activiteit in het Jongerencentrum Punt voortgezet met een Proefjeslab waarbij de deelnemers aan de slag gaan met allerlei uiteenlopende proefjes. Als uitsmijter is er een techno disco. Gedurende de hele Kinderboekenweek kunnen kinderen van de bovenbouw van de basisschool in de Bibliotheek de ‘Vind & Ontdekquiz’ spelen of op zoek gaan naar ‘Rare uitdrukkingen’. Voor de kleintjes is er een kleurplaat.

Quest Junior
Voor de Kinderboekenweek heeft wetenschapstijdschrift Quest een speciale junioreditie ontworpen. Quest Junior is vanaf 7 oktober gratis af te halen in de Bibliotheek, maar wees er snel bij, want op is op. Op zaterdag 17 oktober organiseren de Overijsselse Bibliotheken, in samenwerking met Attractie & Vakantiepark Slagharen, een daverende afsluiting van de Kinderboekenweek. Vanaf 12.00 uur zijn er verschillende optredens die met het thema ‘Raar maar waar’ te maken hebben. Kijk voor meer informatie hierover op www.voordeelmetjebiebpas.nl. Daar is een speciale actiecode te vinden voor een mooie korting op de toegangsprijs.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten