‘Voor altijd jong, de Kinderboekenweek in Ommen

De jaarlijkse Kinderboekenweek heeft dit jaar een heerlijk thema: ‘Voor altijd jong’ met activiteiten en boeken voor jong en oud. De Bibliotheek speelt daarop in met een extra Boekstartcafé, een Doe-middag voor leerlingen van groep 4-5-6 en een Theatervoorstelling. Opa’s en oma’s worden voor elke activiteit hartelijk en uitdrukkelijk uitgenodigd mee te komen.

Kom meezingen met Bob en Bella, extra Boekstartcafé

De vrolijke muzikant Bob en de lieve clown Bella komen woensdag 5 oktober naar het Boekstartcafé. Ook zij willen, net als iedereen in de Kinderboekenweek, graag voor altijd jong blijven. Samen maken ze veel muziek met verschillende instrumenten. De kleintjes kunnen lekker meezingen en er komen liedjes uit de “oude doos” langs speciaal voor het thema. Het wordt een feestelijke ochtend. De voorstelling begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur en de entree is gratis. In verband met de verwachte opkomst is het wenselijk van tevoren te reserveren.

Doe-middag

Voor kinderen in groep 4-5-6 van de basisschool is er woensdag 5 oktober in het Jongerencentrum Punt een Doe-middag met leuke activiteiten. Een rollatorrace, verkleden als opa of oma, oud schminken, het opa- en oma-lied zingen of sjoelen, het kan allemaal. Het begint om 14.15 uur en duurt tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Je moet je wel van tevoren opgeven [er is plek voor 50 kinderen].

Theatervoorstelling ‘Het Land van Harrewar’

Het ‘Land van Harrewar’ is een ontroerende theatervoorstelling van theatergroep Lef over de liefde tussen oma en kleinkind! Kaatje gaat bij oma op visite, maar in plaats van slingers hangt oma wol op. Oma is namelijk een tikkeltje in de war. Als oma dan de sprookjes ook nog verhaspeld, komen de verdrietige sprookjesfiguren tevoorschijn. De voorstelling is voor iedereen van 5 – 99 jaar. Entreekaarten kosten € 3,00 per stuk, opa’s en oma’s mogen gratis mee. Kaarten zijn elke werkdag vanaf 14.00 uur verkrijgbaar bij de klantenservice van de Bibliotheek, op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek.

Quiz in de Bibliotheek

Gedurende de hele Kinderboekenweek kunnen kinderen van de bovenbouw basisschool in de Bibliotheek de quiz ‘Jong en Oud’ spelen of op zoek gaan naar ‘Oude uitdrukkingen’. Voor de kleintjes is er een kleurplaat.

Kinderboekenkrant

De Kinderboekenweek heeft een speciale Kinderboekenkrant met boekentips, puzzels, een grootouders galerij en bejaarde boeken. De Kinderboekenkrant is vanaf 5 oktober gratis af te halen in de Bibliotheek, maar wees er snel bij want op = op.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten