Foto: Eigen foto

Vijftig peuters genieten van Kinderboekenweekoptreden

Het was een gezellige boel woensdagochtend in het Boekstartcafé van Bibliotheek Ommen. Vijftig peuters, veel moeders, drie vaders een stel oma’s en één opa genoten van het optreden van muzikant Bob en clown Bella. Zingen en bewegen met liedjes uit de oude doos.

Bob en Bella wisten de aandacht van de kleintjes te vangen. Na de pauze nog een gezellig verhaal van Boer Boris en daarna allemaal kwetterend en vol verhalen naar huis. Een betere opening kon de Kinderboekenweek zich niet wensen.

Theatervoorstelling ‘Het land van Harrewar’.

Zaterdag 8 oktober is er nog een laatste activiteit in de Kinderboekenweek in Ommen, Theatergroep Lef komt dan met de voorstelling ‘Het land van Harrewar’. Kaatje gaat bij oma op visite, maar in plaats van slingers hangt oma wol op. Oma is namelijk een tikkeltje in de war. Ze wordt vergeetachtig en is licht aan het dementeren. De sprookjes die ze Kaatje voorleest kloppen niet en bestaan alleen in de gedachten van oma. De sprookjesfiguren worden daar behoorlijk verdrietig van. Maar gaandeweg de voorstelling begrijpen oma en Kaatje elkaar steeds beter en wordt het alsnog feest.

De voorstelling is voor iedereen van 5 – 99 jaar. Entreekaarten kosten € 3,00 per stuk, opa’s en oma’s mogen gratis mee. Kaarten zijn elke werkdag vanaf 14.00 uur verkrijgbaar bij de klantenservice van de Bibliotheek, op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek.

Artikel delen:
Foto's 4
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten