Doe mee met de VoorleesExpress

Afgelopen jaar hebben zes gezinnen in Ommen meegedaan aan de VoorleesExpress. Twintig weken lang kwam een vrijwilliger bij hen thuis om de kinderen voor te lezen. Voor deze kinderen was taal een moeilijk iets, soms ging het om een heel stil kind, een ander kind had een te kleine woordenschat en een enkele keer was Nederlands niet de moedertaal.

Door geregeld voor te lezen werd de taalontwikkeling van deze kinderen enorm gestimuleerd, ze gingen boeken leuk vinden en het zelf lezen werd ook makkelijker. Door de VoorleesExpress groeit het leesplezier bij ouder en kind en dat is winst voor iedereen. Want een kind dat veel taal hoort en elke dag voorgelezen wordt heeft als het op zijn vierde naar school gaat een woordenschat van 3500 woorden. Een kind dat weinig taal hoort en niet voorgelezen wordt komt niet verder dan 1500 woorden.

En deze achterstand aan het begin van de basisschool wordt niet ingehaald, in tegendeel, de achterstand wordt alleen maar groter. Zijn uw kinderen tussen de twee en acht jaar?  Vinden uw kinderen taal moeilijk? Wilt u hulp bij het voorlezen? En woont u in de gemeente Ommen?  Dan kunt u meedoen aan de VoorleesExpress.

U kunt zich aanmelden via de website van de VoorleesExpress of bellen met projectleider Linda Voortman: 06-30195599. Het nieuwe seizoen begint in november, wacht daarom niet te lang met aanmelden.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten