Unieke lokale goede doelengids goed ontvangen

Vrijdag 27 november jl. presenteerde Vechtstede Notarissen in de drie kernen van het Vechtdal de lokale goede doelengids. Een prachtige gids waarin meer dan 70 lokale goede doelen uit de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen zich presenteren.

Vijf jaar geleden werd een eerste editie van de lokale goede doelengids gepresenteerd. De gids voorzag duidelijk in een behoefte van de regionale goede doelen en vormde een inspiratiebron voor het Instituut Fondsenwerving om ook in andere regio’s in Nederland regionale goede doelengidsen uit te geven. In de afgelopen jaren zijn in het Vechtdal weer prachtige nieuwe initiatieven tot stand gekomen die ook een plek in de gids verdienen. Dat was de aanleiding om een nieuwe gids te maken. De gids is goed ontvangen door de burgermeesters van Hardenberg en Ommen, wethouder Von Martels van de gemeente Dalfsen en de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Notaris Froukje Tinselboer, initiatiefneemster van de gids, vertelt dat er in onze regio vele vrijwilligers zich inzetten voor goede doelen in onze eigen omgeving. Zij werken samen en maken mogelijk wat inwoners van onze gemeenten belangrijk vinden. De goede doelengids slaat een brug tussen de goede doelen en de potentiële gevers in onze regio. Een gift aan een lokaal goed doel is een gift aan onze eigen omgeving. De lokale goede doelen zijn van ons allemaal: met elkaar voor elkaar!

De gids is te raadplegen op de website van Vechtstede Notarissen (www.vechtstede.com) met vestigingen in Hardenberg, Dalfsen en Nieuwleusen. De gids zal ook op voor het publiek toegankelijke locaties in de gemeenten ter inzage worden gelegd.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten