Foto: Dook van Gils

Repair Café in Ommen

Zaterdagochtend 16 januari van 9.00 uur – 12.00 uur is er weer een Repair Café in Ommen bij Kringloopberijf Noggus & Noggus aan de Strangeweg. Technische vrijwilligers en dames met een naaimachine zitten klaar om mensen die minder handig zijn, te helpen met het repareren van allerlei apparaten: koffiezetters, mixers, een föhn, bladblazer, een trui met een gaatje of een broek met een los naadje.

Staat er nog een apparaat in kast dat het al jaren niet meer (goed) doet: kom gerust langs! Of het apparaat nu wel of niet gerepareerd kan worden: het kost niets, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Dat het Repair Café plaatsvindt bij de Kringloopwinkel is geen toeval. Beide organisaties hebben tot doel de afvalstroom te beperken en op die manier de verspilling van grondstoffen tegen te gaan.

Vrijwilligers gezocht

Inmiddels zijn er in het Vechtdal drie plaatsen waar regelmatig een Repair Café wordt gehouden: Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Op alle locaties is het een succes. Enthousiaste vrijwilligers, gezelligheid, veel tevreden klanten en een groot aantal gerepareerde spullen. Repair Café in Ommen is nog op zoek naar vrijwilligers. Zeker naar technici op het vlak van elektra en elektronica. Wie-o-wie wil helpen bij het geven van een tweede leven aan kapotte spullen? Informatie of aanmelden kan bij de Kringloopwinkel in Ommen, Monique Backers 0529-453201 of op www.noggusennoggus.nl.

  • Wat? Repair Café
  • Wanneer? Zaterdag 16 januari 9.00 – 12.00 uur
  • Waar? Kringloopwinkel Noggus & Noggus, Strangeweg Ommen
  • Voor wie? Iedereen die kan of juist niet kan repareren
  • Organisatie: Noggus & Noggus, Stichting Repair Café en Stichting Ommen Millenniumgemeente
  • Contactpersoon: Monique Backers (0529 – 453201)
Artikel delen:
Foto's 3
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten