Foto: Vechtdal Centraal - Bernard Jans

Try-out concerten van A-orkest SDG Ommen

Het A-orkest van SDG Ommen zal 9 april deelnemen aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten. Ter voorbereiding hierop organiseert zij een tweetal
try-outconcerten.

Het eerste concert is op zaterdagavond 12 maart 19.30 uur, het tweede woensdagavond 6 april om 19.00 uur, waarbij de laatste de uitzwaairepetitie is. Beide avonden, die gratis toegankelijk zijn, worden gehouden in het SDG-gebouw aan de Korenmolen 20 in Ommen. Op 12 maart zal de try-out gezamenlijk zijn met Harmonie Akkrum. Dit orkest is eveneens in voorbereiding op de ONFK, waar zij uitkomen in de vierde divisie.

Zij zullen het werk ‘Homage, Variations on a Theme in Ancient Style’ van Jan de Haan spelen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Jos Zegers. Het A-orkest van SDG is sinds januari bezig met de voorbereiding op de ONFK, waar wordt deelgenomen in de eerste divisie. Het werk dat wordt ingestudeerd is ‘Armeense Rapsodie no. 3’ van Alexander Comitas. Er wordt veel tijd gestopt in het instuderen van dit lastige werk.

Naast de vaste repetitieavond worden er ook extra repetities en groepsrepetities gehouden. De compositie is eigenlijk geschreven voor een professioneel orkest en het is daarom een hele uitdaging voor de SDG-leden. SDG neemt het in Drachten op tegen acht andere orkesten, die eveneens de ‘Armeense Rapsodie no. 3’ spelen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten