Foto: Dook van Gils

Succesvolle NLDoet in de gemeente Ommen

In heel het land waren diverse activiteiten in het kader van NLDoet. Zo ook in de gemeente Ommen. Op de St. Willibrordusschool waren ouders aan het klussen. Ze zorgden ervoor dat het schoolplein er weer netjes en veilig bij ligt, zodat de kinderen er weer lekker buiten kunnen spelen

Ook de dakgoten werden schoongemaakt. Monique de Haan, sinds dit schooljaar als onderwijskundige verbonden aan de school, zegt: “Het is voor het eerst dat we meedoen met NLDoet. Wel was er altijd een klusdag die door de ouderraad georganiseerd werd. Maar dit jaar hebben we dat samen laten vallen. We mogen ons als kleine school, met ongeveer 70 leerlingen, gelukkig prijzen dat er zoveel ouders zijn die zich betrokken voelen bij de school. We zullen het toch samen moeten doen!”

Bij ’t Olde Manegepeerd waren er vrijdag leerlingen van het Vechtdal College aan het werk geweest. Ze hadden stallen schoongemaakt en de wanden geschilderd, de bestrating weer zichtbaar gemaakt en plantjes in bakken gezet. Rika Lassche, de beheerder van ’t Olde Manegepeerd is goed te spreken over de inzet van de leerlingen: “Wel wilden ze graag een aantekening voor hun maatschappelijke stage,” lacht ze, “die heb ik natuurlijk gegeven.” Ze vindt het jammer dat er zaterdags vrijwel geen mensen waren voor NLDoet. “Terwijl het altijd wel gezellig is, hoor!,” laat ze weten.
Artikel delen:
Foto's 6
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten