Foto: Eigen foto

Geslaagd concert van Kunst Na Arbeid

Op vrijdag 11 maart heeft Kunst Na Arbeid uit Lemele haar jaarlijkse concert gegeven. Het concert stond in het teken van “zon, zee & strand”. In een sfeervol aangekleed Zaal Dijk was iedere stoel weer bezet. Het concert werd geopend door voorzitter Hanneke Scholten die een ieder van harte welkom heette. Ladyspeaker Jenneke van Doesburg ging vervolgens verder en heeft alle nummers weer op geheel eigen wijze geïntroduceerd.

Het orkest stond dit concert tijdelijk onder leiding van Dirigent Jan Schoonhoven. Met het nummer Eventide Fall werd het concert muzikaal geopend waarna de eerste tekenen van zon, zee & strand werden geïntroduceerd met het nummer A sunrise impression. Met de muziekclub probeert KNA de jeugd in Lemele enthousiast te maken voor muziek. Een aantal jeugdleerlingen hebben tijdens het concert dan ook hun eerste muzieknoten laten horen. Ze kregen hiervoor een staande ovatie van het publiek. Het orkest ging vervolgens verder in tropische sferen met de nummers: Laat de zon in je hart en Tropical Party.

Waarna het blok voor de pauze werd afgesloten met de gezamenlijke mars Seeadler. Dit jaar bestaat KNA 70 jaar, het is dan ook geweldig dat er nog één muzikant van het eerste uur in het orkest mee speelt. Herman Kleinhorsman (sr) is onder veel applaus gehuldigd voor zijn 70 jarig jubileum. Het is bijna niet in woorden uit te drukken wat Herman voor KNA heeft betekend. Ondanks zijn hoge leeftijd is hij altijd nog bereid om zijn handen uit de mouwen te steken. Na de pauze ging de drumband onderleiding van Martin van der Veen verder. Door de drumband werd er een gevarieerde  en swingende show gepresenteerd. Met o.a. Party in Brasil, Back to Santana en Rock March.

Het orkest met muzikale ondersteuning van Mieke Bruins, Richard Schoonhoven en Charlotte Kleinlugtenbeld gingen vervolgens verder met het toepasselijke nummer Aan de Kust. Met nummers als Walking on sunshine en Surfin FM wist KNA het swingende karakter goed vast te houden. Het concert werd afgesloten met de gezamenlijke mars Crawley. In het slot woord van de voorzitter werd iedereen bedankt. Een speciaal woord van dank was er voor de 95-jarige Aart Wagenaar, die na een lange periode stopt als muzikant bij KNA. KNA kan terugkijken op een geslaagd concert.

Artikel delen:
Foto's 7
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten