Foto: Eigen foto

Voorlichtingsavond reumatologie in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Maandag 21 maart organiseert het reumatologieteam van de Saxenburgh Groep in samenwerking met de orthopedisch chirurgen en het Reumanetwerk Salland en Vechtdal een voorlichtingsavond over het belang van bewegen wij chronische gewrichtsaandoeningen. De bijeenkomst vindt plaats in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

“Dagelijks bewegen is voor iedereen gezond. Het geeft energie, we voelen ons fitter en het helpt ons om op gewicht te komen of blijven. Voor mensen met artrose is beweging nòg belangrijker. Voldoende bewegen voorkomt dat artrose zich verder ontwikkelt. Door de spieren erom heen te versterken krijgen de gewrichten meer steun. Beweging zorgt ook voor een betere doorbloeding en smering van de gewrichten en daardoor voeding van het kraakbeen. Hierdoor worden gewrichten soepeler, neemt de pijn af en krijgen mensen meer controle over hun bewegingen.” Reumatoloog Anne Wennemers, verbonden aan de Saxenburgh Groep, legt uit waarom beweging zo belangrijk is.

Behalve uitleg over wat artrose is en wat daaraan te doen is, zullen de bezoekers antwoord krijgen op vragen als welke sporten geschikt zijn voor mensen met reumatische aandoeningen en wat zorgprofessionals voor hen kunnen betekenen. “Wij nodigen iedereen in de regio uit om te komen. Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden. Kom luisteren naar het verhaal van een ervaringsdeskundige en overtuig uzelf ervan, dat bewegen ook gewoon leuk is,” aldus verpleegkundig specialist Esther Kleine.

Maandag 21 maart om 18.45 uur in de zaal open. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt rond 21.15 uur. Locatie: Brasserie Santé, Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg. Wie meer informatie wil, kan mailen met de polikliniek reumatologie Saxenburgh Groep, e-mail: poli_reumatologie@sxb.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten