Foto: Eigen foto

N34 bij Hardenberg afgesloten door werkzaamheden

Door onderhoud aan de tunnelbak Haardijk (hectometerpaal 32.0 en 33.5) is de N34 bij Hardenberg afgesloten van maandag 4 april 01.00 uur tot en met maandag 18 april 01.00 uur. De afsluiting vindt plaats tussen de afrit N343 en de J.C. Kellerlaan in Hardenberg.

Het doorgaand verkeer wordt ten noorden van Hardenberg omgeleid via de N377 (Coevorden–Balkbrug) en de N48 (Balkbrug– Ommen). Hardenberg blijft bereikbaar via de N343 (vanuit Slagharen), de N36 (Ommen –Witte Paal), de N34 (vanaf Witte Paal) en de J.C. Kellerlaan. De omleiding wordt met borden aangegeven en is ook te zien op de websites www.bereikbaar.overijssel.nl en www.overijssel.nl.

Het fietsverkeer op de Haardijk/N343 ondervindt enige hinder van de werkzaamheden bovenop de tunnelbak. Het fietsverkeer moet in de uitvoeringsperiode gebruik maken van één van de twee fietspaden. De tijdelijke fietsroute wordt met borden aangegeven.

Werkzaamheden
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op veel plaatsen aan de verbetering van de wegen. Een van deze wegen is de N34 (Witte Paal-grens Drenthe). Vooruitlopend op de grote ombouw van de N34 in 2017/2018 voert de provincie werkzaamheden uit aan de tunnelbak Haardijk. Dit is noodzakelijk omdat het asfalt aan het einde van zijn technische levensduur is.

Het gaat om de volgende werkzaamheden:
• het tijdelijk verwijderen van de middenbarrier;
• het vervangen van meerdere asfaltlagen;
• het aanbrengen van de markeringen;
• het onderhoud aan de tunnelbak (o.a. reinigen, schilderen, herstellen, voegen);
• het onderhoud bovenop de tunnelbak (schilderen en vervangen voegen).

Artikel delen:
Gerelateerde berichten