Foto: Vechtdal Centraal

Mountainbikers Ommen samen op weg

Op de Vechtbrug in Ommen verzamelen zich geregeld mountainbikers voor een rit door Ommen en omgeving. Natuurlijk Ommen sprak met Anne Marsman, fanatiek mountainbiker en bestuurslid van Stichting Openluchtzwembad de Olde Vechte (i.o.), toen hij op de brug wachtte op de rest van de mountainbikers met wie hij geregeld de natuur in Ommen in fietst.

 

‘Samen’ voor het openluchtzwembad? In 2015 moet het ècht gebeuren. We vroegen Anne naar de ontwikkelingen van het Openluchtzwembad.”We moeten afwachten hoe het verloopt, het is spannend, we hebben goede hoop dat de inwoners van Ommen het net als ons belangrijk vinden dat het openluchtzwembad in Ommen behouden blijft. We zoeken vrijwilligers voor het zwembad en we doen hard ons best om deze te vinden, er zijn al aardig wat vrijwilligers die zich hebben aangemeld, maar we zijn er nog niet. Het is belangrijk dat dit prachtig gelegen zwembad open blijft en mensen de mogelijkheid biedt om te bewegen en te ontspannen in een veilige en schone omgeving, dat bijdraagt aan een goede gezondheid”, aldus Anne (3e van links op de eerste foto). Mensen kunnen zich hier als vrijwilliger aanmelden.

 

Ondertussen zijn de andere moutainbikers gearrivereerd. We vragen of we ze op de foto mogen zetten voor Natuurlijk Ommen en daar werken ze graag aan mee. Erg leuk, zo versterken wij elkaar. Nadat we de foto’s hebben genomen rijden ze richting de Lemelerberg. In Ommen en omgeving zijn prachtige routes te rijden voor mountainbike liefhebbers. Met sneeuw is het wel wat uitkijken maar dat weerhoudt de rijders niet om aan de rit te beginnen en vaart te maken.

 

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee van Natuurlijk Ommen

Artikel delen:
Foto's 4
Gerelateerde berichten